de verdwijnende trap

Vrijdag 16 november j.l. vond de feestelijke opening van ‘de verdwijnende trap’ plaats. Een kunstwerk waarvan het de bedoeling is dat het overwoekerd wordt door planten. Met als openaars: Anke Klein (wethouder Cultuur), Bart Rutten (directeur Centraal Museum), Birthe Leemeijer (kunstenares) en Ben Nijssen (Initiatiefgroep Vergroening Singel).

trap_01

Ecologisch Kunstproject ‘de verdwijnende trap’ vind je bij het Centraal Museum in het Utrechtse Zocherplantsoen. Kunstenares Birthe Leemeijer heeft het ontwerp gemaakt, in goed overleg met gemeente en waterschap en Initiatiefgroep Vergroening Singel. De Adviescommissie Kunst in de Openbare Ruimte coördineert het project. Het Mondriaanfonds is een belangrijke financier. De Initiatiefgroep is intensief betrokken bij de ecologische randvoorwaarden en het beplantingsplan en coördineert de vrijwilligers voor beheer.

Het kunstwerk geeft ook een kunstzinnige draai aan de vergroening van de Utrechtse singel, en is daarom een nieuwe spot in de Audiotour Vergroening Singel Utrecht die nu door de Initiatiefgroep wordt gerealiseerd i.s.m. Charlie.