de Domstad in een volkstuin

De Gemeenteraad van Utrecht bezoekt half september Utrecht Noordoost ter gelegenheid van de komst van de 40.000ste inwoner van deze populaire wijk. De wandeling start in Tuinenpark De Pioniers, gaat door de nieuwe woonbuurt Veemarkt en eindigt bij Voetbalvereniging Sporting.

Vanwege de komst van de raad is een deel van de expositieruimte van het Tuinenpark De Pioniers ingericht met een knipoog naar de Utrechtse binnenstad. Zo staat er manshoge Domtoren, zijn er sfeervolle schilderijen van het interieur van de Domkerk en er is poëzie geïnspireerd op de lantaarnconsoles van de Utrechtse grachten.

✦ Tara van Utrecht
Vanuit haar tuinhuis bij de Pioniers heeft Tara een prachtig uitzicht over haar bloemrijke tuin en de groene ruimte van het park, Tara laat zich inspireren door Moeder Natuur. En zo ontstaan schilderijen maar ook gedichten. Bijzonder zijn de objecten van boomschors en andere boomdelen die worden omgetoverd tot kleurrijke figuren met een boodschap.

✦ Ester Blaauw
Esther studeerde aan de Wackersacademie in Amsterdam. Haar werken zijn sfeervol, ruimtelijk en geschilderd met een losse toets. Zij schildert graag (stads)landschappen, interieurs met toevallig aanwezige mensen of dieren en portretten. Meer info: https://estherblaauw.exto.nl/